dimarts, 10 de desembre del 2013

GIMCANA FOTOGRÀFICA DEL BARRI GÒTIC: 


CATEDRAL DE SANTA EULALIA: 


La catedral actual es va construir durant els segles XIII a XV sobre l'antiga catedral romànica, edificada al seu torn sobre una església de l'època visigoda a la qual va precedir una basílica paleocristiana. Està dedicada a la Santa Creu des de l'any 599 i es va afegir a partir de l'any 877 a Santa Eulàlia, patrona de la ciutat de Barcelona. 







BASÍLICA DE LA MERCÈ:

L'actual església s'aixeca sobre una anterior d'època medieval, construïda entre 1249-1267, que va ser la primera església de l'Orde Mercedari i que va tenir una ampliació en estil gòtic als segles XIV-XV.





SANTA MARIA DEL MAR:

És una església gòtica de Barcelona, situada al barri de la Riberai construïda entre 1329 i 1383. És considerada l'única gran església gòtica catalana perfectament acabada, tot i que un dels campanars no s'acabà fins al segle XIX. 






PLAÇA DE SANT JAUME:


És el cor administratiu de la ciutat de BarcelonaEs troba en el lloc on es creuaven el Cardo i el Decumanus , vies principals de la colònia romana de BarcinoEn aquest encreuament es trobaven el fòrum i el temple d'August, del que es conserven quatre columnes al cim del mont Tàber, al carrer Paradís.


PLAÇA REIAL:

Està situada al costat de la Rambla, a la Ciutat Vella de Barcelona. Es va anomenar així perquè es va voler dedicar a Ferran VII, que havia estat rei durant el temps de construcció, i també per enaltir la monarquia.






ESGLÉSIA DE SANT FELIP NERI DE BARCELONA:

És una església construïda entre els anys 1721 i 1752, d'estil barroc, situada a la plaça del mateix nom al barri Gòtic de Barcelona, per servir d'oratori de la Congregació de l'Oratori de Barcelona.






PORTAL DE L'ÀNGEL:

Àngel Custodi amb espasa i corona. Obra de 1466, destruïda el 1936, durant la guerra civil espanyola. Va estar instal·lada al Portal del Àngel fins el 1859.










AUGUST:

AugustNebot i hereu de Cèsar, s'imposà a la Guerra Civil que hi hagué després de l'assassinat de Juli Cèsar l'any 44 aC. Des de l'any 31 aC governà l'imperi de facto, tot i que fins l'any 27 aC no rebé el títol de prínceps de la República per part del Senat, i fundà la dinastia julio-clàudia.






diumenge, 1 de desembre del 2013

L'ELEFANT BUDA

L'elefant és un animal sagrat en el budisme, són molt apreciats com amulet ja sigui una figura de fusta, pedra, marbre, os...
L'elefant atreu bona sort, llarga vida, saviesa i allunya enveges. Ensenya a ser resistent davant l'adversitat ia tenir paciència i resistència, però té significats diferents d'acord a la cultura o país:
- Per als hindús simbolitza el que aclareix camins i elimina obstacles
- Per als budistes, significa bona sort i fertilitat.

- Per als xinesos, l'elefant de la sort és de color daurat, que atrau bona fortuna i enforteix l'amor, o jade verd, que ajuda a enfortir la sort.

Segons la trompa de l'elefant ja sigui cap amunt o cap avall pot significar una cosa o un altre segons el país:
- A l'Índia, l'elefant que porta la trompa cap avall representa la longevitat i la fertilitat.
- A Tailàndia, la trompa cap avall significa estabilitat a la llar.
- A la Xina, la trompa es porta cap amunt i representa la bona sort i la prosperitat.
- A occident, la creença és que l'elefant que atreu coses bones té la trompa cap amunt i enrotllada, i sempre amb els ullals, ja que representen el poder.


ELS ULLALS:

Símbols de poder, representen la força personal, la defensa contra el mal i aquest foc interior que ens fa lluitar contra l'adversitat. Com animal mític, l'elefant tenia fama de superar qualsevol obstacle i sempre es veia afavorit per cops de bona sort en els moments inesperats.



VIDEO SOBRE LA FÁBULA DEL ELEFANT BLANC




GANESHA :

L'elefant sagrat del budisme és Ganesha, que és el déu amb cap d'elefant, fill de Shiva i Parvati.
Hi han varies llegendes sobre el Déu Ganesha, però una de les més popular que hi ha, conta que Párvati va tenir al seu fill mentre Shiva era a la guerra contra els asuras. Un dia Párvati va anar a banyar-se, i li va demanar a Ganesha que vigilés la porta de l'estança. En aquest moment, Shiva va tornar. Ganesh no va reconèixer al seu pare, ni aquest al seu fill, de manera que el jove déu li va prohibir el pas. Hi va haver una baralla i Shiva enfurismat, va decapitar a Ganesha. Quan es va adonar que havia matat al seu fill, i davant el plor de la desconsolada mare, Shiva va baixar a la terra amb la promesa de donar-li al seu fill el cap del primer ésser que trobés al seu pas i va resultar ser un elefant.



CARACTERÍSTIQUES DE GANESHA:

Ganesh és baix i gros, i en el seu tors porta una serp que serveix de yaneu, el fil sagrat que solen portar els hindús. La trompa normalment està bolcada cap a l'esquerra. Ganesh és un conegut llaminer, d'aquí el seu gordura. Es diu que quan el déu està enutjat, la seva trompa mira cap a la dreta.

Normalment se li veu rialler, i la seva alegria, sobretot en les figures on l'hi representa ballant, resulta contagiosa. En totes les estàtues correctament fetes de ganesh, el seu ullal esquerre apareix trencat, hi ha una llegenda que diu que l'ullal va ser tirat a la lluna.





VIDEO SOBRE GANESHA